L’exposició Recordant l’antiga platja de Vilanova i la Geltrú itinera

En els darrers cent anys la façana marítima de Vilanova ha canviat diverses vegades el seu aspecte, canviant de fisonomia i també variant en els seus usos i costums.

Aquestes fotografies antigues mostren alguns d’aquests elements que avui han desparegut i que van quedar retratats en aquestes imatges fotogràfiques antigues que els socis de l’Associació Museu del Mar de Vilanova i la Geltrú han llegat a les generacions futures i han sabut conservar amb l’orgull d’un ric passat mariner. Una mostra que fins a finals d’any itinerarà pels diversos centres cívics de la ciutat.

A les imatges podreu veure alguns elements que  han perdurat en el temps com el terrat de Cal Ma de la Fassina, el Pòsit Vell de Pescadors, les ermites, …  Així com molts indrets que han desaparegut totalment com la “Maquinilla de treure”, l’Estació de Salvament de Nàufrags, els “bañaderos” de La Caridad o la torre de Sant Cristòfol.

Altres com el mateix port, les escultures d’Òscar Estruga o de Subirachs, les places… han dotat el barri d’un nou aspecte i de nous serveis que han permès la pervivència de l’ofici de pescadors i mariners.

L’exposició itinerarà pels diversos centres cívics en les següents dates:

  • Centre Cívic la Collada- Sis Camins: del 2 al 19 d’ octubre
  • Centre Cívic Molí de Vent: del 22 d’octubre al 2 de novembre
  • Centres Cívic La Geltrú: del 12 al 23 de novembre
  • Centre Cívic Sant Joan: del 3 al 13 de desembre