Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués

Aquest museu reprodueix l’antic Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, que creà Francesc Roig Toqués (1921-2008) a la casa familiar, Mas Carolina. Fruit de la seva gran passió pel mar.

El museu va estar obert al públic durant més de seixanta anys. Sempre explicat pel propi Roig Toqués. Que relatava als visitants les històries de cada un dels objectes curiosos que conformaven la seva col·lecció.

També va ser ell qui ensinistrà la Carpa Juanita. Una petita carpa a la que ensenyà a beure en porró i menjar d’una cullereta. I que arribà ser coneguda internacionalment, per aquestes habilitats. Televisions i premsa de diferents països es van fer ressò d’aquest fenomen i fins i tot els visitants li enviaven postals.

L’actual museu fa un homenatge a la Carpa Juanita a través d’un audiovisual amb filmacions originals on el propi Roig Toqués narra la seva història, i l’exhibició de documents de la època.

Pel que fa a l’exhibició de la col·lecció, s’ha volgut reproduir l’estètica del museu original, amb les vitrines atapeïdes d’objectes. Entre els que es poden trobar peixos dissecats, fòssils, mol·luscs, eines de mestre d’aixa, mascarons de vaixells, instruments de navegació marítima, models navals, una col·lecció de pots de sorra de tot el món, etc

Museu de les curiositats marines Vilanova i la GeltrúMuseu de les curiositats marines Vilanova i la Geltrú
Museu de les curiositats marines Vilanova i la Geltrú
Museu de les curiositats marines Vilanova i la Geltrú