Projectes

Projectes en col·laboració amb les escoles

Des de l’Espai Far estem convençuts que la millor activitat educativa que podem oferir, és aquella creada en col·laboració entre museu-escola. Per aquest motiu, us animem a contactar amb nosaltres si voleu treballar qualsevol aspecte relacionat amb el mar, més enllà del programa d’activitats que oferim per aquest curs; ja sigui establint projectes col·laboratius o organitzant activitats a mida de les vostres necessitats.

Què esteu treballant a classe? Us podem ajudar? Només cal que contacteu amb nosaltres!

Projectes en curs

 

QUIMERA: Redescobrim el patrimoni. Apadrinament Espai Far – IES Baix a Mar

 

Per tercer any consecutiu l’IES Baix a Mar, apadrina l’Espai Far a través de l’assignatura Quimera.

Les accions previstes per aquest curs inclouen la continuació del viquiprojecte Espai Far, iniciat el curs anterior, entrevistes a persones vinculades al museu o les seves col·leccions, etc

Podeu seguir el projecte a Instagram a @quimerapatrimoni

Projectes realitzats. Curs 2017-18

QUIMERA: Redescobrim el patrimoni. Apadrinament Espai Far

 

Es tracta d’un projecte en col·laboració amb l’IES Baix a Mar, que enguany arriba a la segona edició.

Durant aquest curs, els alumnes han realitzat diverses accions dins aquest projecte per a conèixer millor tant els elements patrimonials del barri com les col·leccions del museu. Entre les accions que han realitzat destaquen:

  • creació del Viquiprojecte Espai Far
  • entrevistes a persones vinculades a les col·leccions del museu
  • itineraris culturals pel barri
  • visita al port comercial de Vilanova i la Geltrú

Erasmus+ . Escola Volerany

 

Des de l’Espai Far col·laborem amb l’Escola Volerany, en el seu projecte Erasmus+: “Diving into the sea with Mewe Space”.

Un projecte a tres bandes (escoles de Catalunya, Dinamarca i Romania), centrat en conèixer els mars de cada una de les localitats i intercanviar entre els alumnes aquesta informació. El projecte sorgeix de la necessitat per part de les tres escoles de desenvolupar el treball de les competències bàsiques (lingüístiques, matemàtiques, coneixement del medi, educació emocional i valors, artístiques….) i de les competències transversals (digital, d’aprendre a aprendre i d’autonomia, iniciativa personal i emprenedoria) amb enfocs pedagògics innovadors, potenciant la integració digital, el treball col·laboratiu i creant vincles i respecte amb altres cultures.

Projectes realitzats. Curs 2016-17

 

QUIMERA: Redescobrim el patrimoni. Apadrinament Espai Far

 

Es tracta d’un projecte en col·laboració amb l’IES Baix a Mar. A través de l’assignatura Quimera, alumnes de 3r d’ESO varen apadrinar l’Espai Far en el marc del programa “Apadrinem el nostre patrimoni”, del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Marta Ferrer i Susana Presas són les professores responsables d’aquesta iniciativa. L’objectiu és que els estudiants coneguin més a fons el nou equipament museístic del barri i, a través d’accions conjuntes, descobreixin el patrimoni mariner de manera pràctica i participativa.

L’apadrinament ha suposat que els alumnes fessin diverses accions, com la realització de fotografies d’elements patrimonials de la façana marítima, la creació de vídeos promocionals de l’Espai Far o entrevistes a protagonistes de la vida marinera de Vilanova. Però, sens dubte, una de les activitats més destacades ha estat la realització de visites guiades al museu per part d’aquests estudiants, als seus companys de 3r d’ESO. L’èxit d’aquestes visites ha suposat que aquests alumnes de Quimera, tornessin a fer de guies per a l’Associació de veïns del Barri de Mar i per als alumnes de 5è de primària de l’Escola Volerany dins del projecte Erasmus +, que està realitzant aquesta escola.

PROJECTE EPS-UPC

 

L’Espai Far va participar en un projecte de col·laboració amb la UPC amb el projecte EPS (European Project Semester), un projecte formatiu en anglès amb estudiants de diferents països, en el qual aquests estudiants desenvolupen un projecte.

Els alumnes que han portat ha terme el projecte de l’Espai Far han fet un seguit de propostes per augmentar la interacció física dels visitants, així com per dinamitzar la difusió en l’àmbit digital. Algunes d’aquestes propostes es podrien posar en marxa a partir de l’any que ve.