Campana del destructor Sánchez Barcáiztegui

1926. Fons Francesc Roig Toqués.

Campana d’abord del destructor Sánchez Barcáiztegui en el qual Francesc Roig Toqués va ser timoner durant el servei militar. Quan el vaixell va ser desballestat en va sol·licitar la campana. Tot i que és un element molt representatiu, que normalment s’entrega a l’últim capità que ha pilotat la nau, li va ser concedida per tal d’exposar-la al seu museu.

El destructor Sánchez Barcáiztegui fou varat el 1926 i va participar a la Guerra Civil al bàndol republicà. El destructor va rebre aquest nom en honor del tinent de navili Victoriano Sánchez Barcáiztegui mort en combat el 1875 durant la Tercera Guerra Carlina.

El Sr. Francesc Roig Toqués feia sonar aquesta campana uns dies assenyalats en el món de la història nàutica, esdevenint una autèntica cerimònia: el dia de l’enfonsament del Titànic (nit del 14 al 15 d’abril, de la batalla de Trafalgar (21 d’0ctubre de 1805), de la batalla de Lepanto (7 d’octubre de 1571), així com dies dels diversos sants patrons dels pescadors com Sant Elm (25 de novembre).

campana Museu de Curiositats Marineres