Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués

Aquest museu reprodueix l’antic Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués, que creà Francesc Roig Toqués (1921-2008) a la casa familiar, Mas Carolina.

El museu, fruit de la seva gran passió pel mar, va estar obert al públic durant més de seixanta anys. El propi Roig Toqués era sempre qui  relatava als visitants les històries de cada un dels objectes curiosos que conformaven la seva col·lecció.

També va ser ell qui ensinistrà la Carpa Juanita, una petita carpa a la que ensenyà a beure en porró i menjar d’una cullereta i que arribà ser coneguda internacionalment per aquestes habilitats. Televisions i premsa de diferents països es van fer ressò d’aquest fenomen i fins i tot els visitants li enviaven postals quan tornaven als seus llocs d’origen.

En l’actual museu es mostren objectes i documents de l’època i es fa un homenatge a la Carpa Juanita a través d’un audiovisual amb filmacions originals, on el propi Roig Toqués narra la seva història.

Pel que fa a l’exhibició de la col·lecció, s’ha volgut reproduir l’estètica del museu original, amb les vitrines atapeïdes d’objectes com peixos dissecats, fòssils, mol·luscs, eines de mestre d’aixa, mascarons de vaixells, instruments de navegació marítima, models navals o una col·lecció de pots de sorra de tot el món.

Museu de les curiositats marines Vilanova i la GeltrúMuseu de les curiositats marines Vilanova i la Geltrú
Museu de les curiositats marines Vilanova i la Geltrú
Museu de les curiositats marines Vilanova i la Geltrú