Maqueta de la Bounty

1944-1945. Fons Francesc Roig Toqués.

En Francesc Roig Toqués va ser un gran admirador de la pel·lícula Rebel·lió a bord i per aquest motiu va decidir fer la maqueta del vaixell Bounty. Per tal de que fos el més exacte possible a la de la pel·lícula va sol·licitar els plànols a la productora Metro Goldwyn Mayer.

El His Majesty’s Armed Vessel Bounty o, simplement, Bounty fou un vaixell de vela de l’armada britànica conegut perquè va ser l’escenari d’un dels amotinaments més famosos de la història. Els fets de la nau Bounty s’han fet populars en llibres i cançons, però sobretot  per la cèlebre pel·lícula Rebel·lió a bord de l’any 1935.

Aquesta maqueta, una de les seves peces més estimades, està feta a una escala trenta vegades més petita que l’original i Francesc Roig Toqués, que l’inicià l’any 1944, trigà un any i mig a completar-la. Va rebre nombrosos premis i reconeixements en concursos de miniaturistes i també el  reconeixement del Museu Naval de Madrid, l’Ateneu Barcelonès i el Foment de les Arts Decoratives. El llarga vista que l’acompanya no és original del Bounty, però és de la mateixa època.

Maqueta de la Bounty al museu Espai far.