Educació

Us convidem a descobrir les possibilitats educatives que ofereix el patrimoni mariner

Descarrega el programa d'activitats escolars 2024-2025

ESTEU TREBALLANT A CLASSE ALGUN TEMA RELACIONAT AMB EL MAR?

Presenteu-vos al Premi "El món del mar"!

Amb motiu de la celebració anual del premi Roig Toqués, l’Institut Municipal de Patrimoni Cultural i l’Associació d’Amics de la Carpa Juanita i Francesc Roig i Toqués convoquen el concurs escolar “El Món del mar”.

Aquest concurs té per objectiu promoure la sensibilització d'infants i joves envers el món marítim i copsar la seva mirada respecte al mar, premiant els treballs escolars col·lectius fets durant el curs i que continguin una experiència, un estudi, una investigació o una invenció sobre el món del mar en qualsevol dels seus vessants (mar, pesca, biologia marina, medi ambient, etc.).

Els treballs poden ser realitzats de forma interdisciplinària a partir de les àrees de Medi natural, Medi social, Educació Visual i Plàstica, Llengua… repartits en tres categories:
· Alumnat d’Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària.
· Alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior de Primària.
· Alumnat d’Educació Secundària Obligatòria.

Consulteu les bases aquí.

HISTÒRIC DE PROJECTES GUANYADORS:
· 2023, Escola Santa Teresa (2n de Primària) amb “Les Posidònies” i Escola l'Arjau (3r de Primària) amb “La contaminació acústica”.
· 2022, Escola Llebetx (P5) amb "Els pescadors i les pescadores del Llebetx" i Escola Santa Teresa (3r de Primària) amb "Sensibilització marina: l'oceà net".
· 2021, Escola Llebetx (1r de Primària) amb "El joc dels Krakens" i IES Baix a Mar (3r d'ESO) amb "Baix a mar in the past".
· 2020, No celebrat.
· 2019, Escola Santa Teresa de Jesús (P4) amb “Maresia ... olor de mar”, Escola Margalló (3r de Primària) amb “A l'aigua, tot són peixos?” i IES Baix a Mar (3r d'ESO) amb “Adolescents al Museu del Mar? Història, memòria i experiències de mar en la veu dels joves”.
· 2018, Escola Volerany (2n de Primària) amb “La llegenda de Sant Jordi al Mar Mediterrani”.

Argonautes és un programa d'ajuts per a sortides escolars al patrimoni cultural, impulsat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i al qual l'Espai Far hi està adherit.

Es tracta d'un projecte pioner, en l'àmbit de la inclusió social en relació a l'accessibilitat als museus i altres equipaments culturals, adreçat a centres educatius catalogats de complexitat màxima pel Departament d'Educació.

Al canal YouTube de l’Espai Far podeu recuperar les conferències de la Jornada "Jugant amb la història: gamificació en la gestió del patrimoni", que va tenir lloc el 19 d’octubre de 2023 a la Sala d’Actes de la Confraria de Pescadors (Port de Vilanova i la Geltrú).