Educació

Què fem?

 

L’educació és un dels principals objectius de l’Espai Far. Apostem per la vessant educativa del patrimoni cultural. Per aquest motiu, mirem que totes les activitats siguin el més didàctiques possibles.

La vessant educativa del museu, la treballem especialment en les activitats que oferim a les escoles. Doncs són moltes les temàtiques que es poden aprendre relacionats amb el mar i el patrimoni mariner, a partir de les peces exposades: la pesca, els indians, els oficis mariners, la memòria oral, el salvament marítim, els animals marins, la navegació, etc

El programa d’activitats escolars que oferim engloba alguna d’aquestes temàtiques, però som conscients que són molts els temes que es podrien treballar. Per aquest motiu convidem als centres educatius a treballar en col·laboració, per tal de poder visitar el museu amb projectes o activitats a mida. Doncs estem convençuts que una activitat o projecte creats en col·laboració museu-escola, és la millor manera d’aconseguir activitats educatives adaptades als alumnes.

Us convidem doncs a visitar-nos i descobrir les possibilitats educatives que ofereix el patrimoni mariner.

Preguntes Freqüents

Per a reservar qualsevol de les activitats que s’ofereixen al Programa d’activitats escolars de l’Espai Far, cal que contacteu al següent mail espaifar@vilanova.cat o al telèfon del museu: 600509223. Us atendrem per acordar una data i hora per a realitzar l’activitat i podreu informar-vos de tots els detalls de l’activitat.

Els espais d’exposició permanent són reduïts, per aquest motiu en general el màxim d’alumnes per activitat és d’uns 25 alumnes, un grup classe. Si voleu venir dues classes a la vegada contacteu amb nosaltres, ja que alguna de les activitats escolars per les seves característiques si que es poden realitzar amb dos grups simultanis.

Si, comptem amb un ampli espai ajardinat on els alumnes poden esmorzar.

Si, tots els espais del museu estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Estem treballant en guies didàctiques de cada una de les activitats que oferim. Properament estaran disponibles a la web. Metrestant  podeu contactar amb nosaltres via mail espaifar@vilanova.cat i us podrem fer arribar la informació que necessiteu.